Pe data de 30 iunie 2016, a avut loc predarea de mandat a celor patru cluburi Rotary din Iași, în cadrul unui eveniment de gala desfășurat la Palatul Culturii, sala Henri Coandă. Aproximativ 150 de membri din Clubul Rotary Iași, Clubul Rotary Iași 2000, Clubul Rotary Curtea Domnească și Clubul Rotary Copou, dar și din cele opt cluburi Rotaract și Interact ieșene au participat la ceremonie.

Ceremonia a fost precedată de discursuri ale Guvernatorului District 2241 România și Republica Moldova în mandatul 2015-2016, Daniel Tanase dar și al amfitrionului evenimentului, Past District Guvernor, Daniel Condurache.

Cei patru președinți în funcție au predat însemnele rotariene celor ce vor coordona în anul 2016-2017 activitățile cluburilor după ce au făcut o descriere a activităților și proiectelor pe care Cluburile Rotary din Iași le-au realizat în anul rotarian 2015-2016.

 

În ultimul an, cluburile Rotary din Iași au desfășurat acțiuni caritabile în diferite domenii: tururi de Iași pentru copiii inteligenți din mediul rural, proiecte de conștientizare a populației asupra beneficiilor mișcării în aer liber, proiecte de strângeri de fonduri pentru diverse cauze sociale, dar și susținerea initiațivelor culturale ale lui Alexandru Tomescu și a sa vioară Stradivarius sau Cvartetul Voces, atât de îndrăgit de ieșeni. Noii președinți (Mihail Moroșanu – Club Rotary Iași, Irina Anton – Club Rotary Iași 2000, Daniel Schipor – Club Rotary Curtea Domnească și Bogdan Babici – Club Rotary Copou) vor să continue proiectele începute de cei care au condus cluburile până acum, dar să dezvolte și activități noi, focalizate pe problemele actuale ale cetății.