Lumea diabetului celebrează anual pacienții și descoperirea insulinei, iar 2021 a marcat centenarul acestei realizări.
Insulina este sufletul specialității noastre, salvatoare de vieți, dătătoare de speranțe și echilibru pentru milioane de oameni.

Cluburile Rotary Iași, Rotary Club Timisoara și Rotary Club Suceava Cetate au celebrat împreună cu membri rotarieni, rotaractieni și interactieni această majoră descoperire printr-un eveniment online. Invitații noștri speciali au fost cei care au deslușit miturile din popor și ne-au îmbunătățit cunoștințele în ceea ce privește diabetul.
__

Cătălina Arsenescu-Georgescu
„Mă bucur că ne-am făcut acest obicei, de a ne aduna și a discuta împreună cu colegii rotarieni despre faptele și persoanele ce nu trebuie sa fie uitate.”
„Insulina a transformat diabetul zaharat dintr-o condamnare la moarte, la o boala cronică. Acesta este factorul care a făcut marea schimbare.”

Mihai Crețeanu
„Sunt 100 de ani de la descoperirea insulinei și 50 de ani de când se acționează cu ajutorul cardiologiei intervenționale.”
„O altă bucurie a anului 2021 este că partea de cardiologie intervențională a fost recunoscută drept cardiologie specializată.”

Ioana Gamen
„Vrem să marcăm în fiecare lună fiecare temă pe care Rotary International și-o propune, care, cu siguranță, nu sunt întâmplătoare. Ne ghidează și ne dau un subiect de dezbătut în cadrul clubului.”
„Prin intermediul conferințelor Rotary Impact, ne putem zâmbi unii altora și ne putem transmite informații de folos, la fel ca în seara asta. Specialiști, oameni frumoși, colegi dragi din toată țara se alătură în cadrul acestor întâlniri.”
Monica Terteliu
„Acum este mai importantă ca niciodată deviza noastră, a rotarienilor de „A servi mai presus de tine însuți”.”
„Dacă lucrăm împreună avem șansa de a reuși.”
Florin Mitu
„Pacientul cu diabet reprezintă un risc deosebit.”
„Insulina a salvat enorm de multe vieți, trebuie sa fim mândri.”
dr. Alina Onofriescu
„Cred că este foarte important să știm că diabetul zaharat este o boală care este în continua creștere.
” Insulina este reprezentată schematic grafic ca o cheiță care deschide porțile pentru intrarea glucozei – energiei în toate celulele organismului.”
Victor Bejan
„Este trist că Nicolae Păulescu începe să fie uitat la nivel național.”
„Pe pracursul derulăii istorice, au existat mulți români care au excelat atât pe plan științific, cât și artistic.”