Clubul Rotary Iași împreună cu Clubul Rotaract Iași, Clubul Interact Iași, Clubul Rotary Iași 2000, Clubul Rotary Curtea Domnească, Clubul Rotary Copou și Forumul Național de Prevenție continuă programul “Promenada Inimilor” și în 2017 cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Programul „Promenada Inimilor” este un proiect ce își propune să încurajeze oamenii de toate vârstele să facă mișcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare, pe un traseu accesibil tuturor. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Programul inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat deja în peste 10 țări europene a avut un succes răsunător și printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani ajungând la mii de participanți în 30 de orașe.

Traseul “Promenada Inimilor” din Iași are o lungime de 1,1 km, pornind de la Statuia voievodului Mihai Viteazu (Bulevardul Copou) și finalizându-se în Parcul Copou. Manifestarea va avea loc duminică 01 octombrie 2017, de la ora 10.00. Participanții vor fi așteptați când ajung în parcul Copou de medici rezidenți, studenți la Medicină, membri ai Asociației Studenților Mediciniști din Iași, care vor oferi consultații gratuite. În parc vor fi organizate manifestări cu caracter sportiv la care sunt invitați să participe toți ieșenii cărora le pasă de inima lor și care vor sa ofere un exemplu de educație și atitudine sănătoasă. Premiile pentru cei mai activi și veseli participanți vor fi acordate de susținătorii evenimentului – Terapia – a SUN PHARMA Company – ArtroFlex și Quatro Distribution Iași. De asemenea, participanților le vor fi oferite fructe și sfaturi asupra unei diete sănătoase.

„Activitatea fizică regulată ne poate scădea riscul cardiovascular, fiind benefică la orice vârstă” menționează Prof. Dr. Florin Mitu fost Preşedinte al Clubului Rotary Iași.

„În calitate de club organizator, considerăm că este de datoria noastră ca acest eveniment să capete un ecou important in mediul ieșean. Cei patru președinți ai  Cluburilor ROTARY din IAȘI, continuă tradiția menținerii orașului pe harta celor care s-au implicat în sprijinirea programului de prevenție al bolilor cardiovasculare. În fiecare an, de Ziua Mondială a Inimii, colegii medici cardiologi din cele patru cluburi, sprijiniți de medici rezidenți, au inițiat programe de prevenție și prezentare a riscurilor pe care le reprezintă bolile cardiovasculare. La succesul manifestării  noastre contribuie atât membrii ROTARACT si INTERACT ai celor patru cluburi cât si studenți din anii terminali de la Universitatea de Medicină ”Gr.T. Popa” din Iași” precizează Mihai Moroșanu Preşedinte al Clubului Rotary Iași 2016-2017.