Clubul Rotary Iași împreună cu Clubul Rotaract Iași, Clubul Interact Iași, Clubul Rotary Iași 2000, Clubul Rotary Curtea Domnească, Clubul Rotary Copou, Fundația CardioPrevent, membru al Forumului Naţional de Prevenție, în parteneriat cu Fundația Română a Inimii, continuă programul “Promenada Inimilor” și în 2016 cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

Programul „Promenada Inimilor” este un proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce își propune să încurajeze populația orașului să facă mișcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Program inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat deja în peste 10 țări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător și printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Traseul “Promenadei Inimilor”din Iași are o lungime de 2 km, Statuia lui Mihai Viteazu (în intersecția Bulevardului Copou cu străduța ce duce spre Târgușor Copou – Adicenter, Pim) – Rond Agronomie – Parcul Copou. Manifestarea va avea loc duminică 25 septembrie 2016, începând cu ora 10.00. Participanții vor fi așteptați când ajung în parcul Copou de medici rezidenți, studenți la medicina membri ai Asociației Studenților Mediciniști din Iași, care vor oferi consultații gratuite. În parc vor fi organizate manifestări cu caracter sportiv la care sunt invitați să participe toți ieșenii cărora le pasă de inima lor și care vor sa ofere un exemplu de educație și atitudine sănătoasă. Premiile pentru participanți vor fi acordate de susținătorii evenimentului – Terapia – a SUN PHARMA Company – ArtroFlex și Quatro Distribution Iași.

„Activitatea fizică regulată ne poate scădea riscul cardiovascular, fiind benefică la orice vârstă” menționează Prof. Dr. Florin Mitu fost Preşedinte al Clubului Rotary Iași.

„În calitate de club organizator este o mândrie sa depunem tot efortul necesar pentru ca acest eveniment să capete un ecou important in mediul ieșean. Cei patru președinți ai  Cluburilor ROTARY din IAȘI, continua tradiţia menţinerii orașului nostru pe harta celor care s-au implicat în sprijinirea programului de prevenție al bolilor cardiovasculare. In fiecare an, de Ziua Mondială a Inimii, colegii medici cardiologi din cele patru cluburi, sprijiniți de medici rezidenți au inițiat programe de prevenție și prezentare a riscurilor pe care le reprezintă bolile cardiovasculare. La succesul manifestării  noastre, contribuie atât membrii ROTARACT si INTERACT ai celor patru cluburi cât si studenți din anii terminali de la Universitatea de Medicină ”Gr.T. Popa” din Iași” precizează Mihai Moroșanu Preşedinte al Clubului Rotary Iași 2016-2017.