Despre Fundația Rotary Internațional

În 1917, Preşedintele RI, Arch C. Klumph, a propus să se înfiinţeze, „cu scopul de a face bine în lume”, un fond comun de donaţii. În 1928, când a crescut la mai mult de 5000 dolari SUA, acest fond a fost redenumit Fundaţia Rotary şi a devenit o entitate distinctă în cadrul Rotary International.
Doi ani mai târziu, Fundaţia a făcut prima sa donaţie de 500 de dolari, în folosul  Societăţii Internaţionale pentru Copiii Infirmi.
Marea Criză şi al doilea război mondial au împiedicat creşterea Fundaţiei, dar nevoia pentru o pace de durată în lume a generat, după război, un mare interes în dezvoltarea sa. După moartea, în 1947, a fondatorului Rotary, Paul P. Harris, contribuţiile au început să se îndrepte spre Rotary International şi a fost creat Fondul Memorial Paul Harris, pentru a reconstrui Fundaţia. În acel an, a fost stabilit primul program al Fundaţiei, precursor al Burselor Ambasadoriale (Ambassadorial Scholarships) ale Fundaţiei Rotary. În 1965-66 a fost lansat Group Study Exchange, premii pentru instruire tehnică şi subvenţii pentru activităţi în concordanţă cu obiectivul Fundaţiei Rotary. 

Programul de burse Sănătate, Inanitie şi Umanitate a fost lansat în 1978, iar Voluntarii Rotary a fost creat în 1980, ca parte din acest program. PolioPlus a fost anunţat în 1984-85, şi, în anul următor, au fost instituite Bursele pentru Profesorii universitari. Primele forumuri de pace au avut loc în 1987-88, conducând la crearea programelor pentru studiul păcii şi al conflictelor.

FIECARE ROTARIAN, FIECARE AN

Fondul Programelor Anuale reprezintă sursa donaţiilor nerestrictive sau a sponsorizării multora din programele educaţionale şi umanitare ale Fundaţiei Rotary.
Cluburile Rotary sunt încurajate să stabilească fie unobiectiv minim APF-SHARE de 100USD/membru, fie un obiectiv îmbunătăţit.
Cluburile care au depăşit suma de 100USD per capita pot stabili un obiectiv îmbunătăţit, cu 
10 % mai mare decât cea mai mare donaţie per capita obţinută de club. În plus faţă de contribuţiile personale, pot fi atrase şi alte surse de finanţare.

Susține proiectele Clubului Rotary Iași!