„Fotoract” a fost un concurs de fotografie realizat pentru a doua oară de Clubul Rotaract Iasi, menit să promoveze arta fotografiei și să-i încurajeze pe toți cei pasionați de aceasta să își arate talentul și să accepte o nouă provocare.

Tema din anul 2021 a fost “Autumn street photography”, reprezentând astfel o modalitate prin care putem arăta lumii frumusețea si unicitatea urbană, surprinzând peisajele specifice sezonului de toamnă. S-a dorit  originalitatea dragilor fotografi dornici să participe la acest concurs și au fost încurajați să vină cu idei autentice.

Premii:

– 400 lei + Masterclass Fotografie de portret oferit de Fotograf Irina Mocanu Studio în valoare de 450 € + produse/servicii în valoare de 1.070 lei

– 200 lei + produse/servicii în valoare de 840 lei

Perioada de desfășurare:

Perioada înscrierilor: 5 – 19 noiembrie 2021

Perioada voturilor: 20 – 28 noiembrie 2021

Anunțarea câștigătorilor: 29 noiembrie 2021

Mulțumiri speciale juriului format din domnul Profesor Petru Bejan, Ionel Onofras și Nastasiu George, al căror sprijin a fost esențial pentru desemnarea câștigătorului.

Premiul pentru „Cea mai bună fotografie” este acordat, de către juriu, lui Beatrice Ghetel cu fotografia „Un cântec pentru trecători”.

În evaluare s-au ținut cont de 4 criterii :

– mesajul transmis;

– calitatea estetică;

– realizarea tehnică;

– acordul între titlul fotografiei, imagine și tema concursului.

Premiul de Popularitate este acordat lui Sima Catalin-Ilie cu fotografia „Frenezia în umbra toamnei timpurii”.