De ce în Rotary


Rotary este o rețea mondială de persoane care isi transpun pasiunile în cauze sociale relevante, pentru a schimba viața comunității.

Alcătuită din peste 34.000 de cluburi Rotary din intreaga lume, Rotary International formează o rețea globală de lideri in afaceri și comunitate care isi ofera in mod voluntar timpul și talentele lor pentru a servi in comunitățile locale și în întreaga lume – formand prietenii puternice si de durată.

Motto-ul nostru, A servi mai presus de sine însusi, exemplifică spiritul umanitar al 1,2 milioane de rotarieni in intreaga lume. Eforturile ne sunt îndreptate spre domeniile noastre de interes:

  • Pacea și prevenirea conflictelor/rezoluții
  • Prevenirea bolilor si tratarea lor
  • Apa si Sanatatea
  • Sănătatea materna si a noilor nascuti
  • Educatia si Alfabetizarea
  • Dezvoltarea economică și comunitară

Admitere în Club


Cluburile Rotary sunt în căutare de lideri in afaceri in comunitatea lor, care îmbrățișează calitățile din motto-ul „A servi mai presus de sine insusi.” Contactați un Rotarian pentru a afla ce înseamnă Rotary pentru el și ce impact poate avea Rotary asupra dvs. Puteți afla mai multe despre Rotary International, vizitând www.rotary.org.

 
Ca membru al unui club Rotary local, aveți șansa de va implica mai mult în comunitate, oferind ajutor si în alte părți ale lumii, prin oportunitățile pe care clubul Rotary și Rotary International le ofera.
Rotarienii mai vechi sunt de acord că implicarea este cheia obținerii a mai mult de la pozitia de membru.
Participarea regulată este esențială pentru un Club Rotary puternic și activ.
Rotarienii participa la întâlniri săptămânale și proiecte comunitare și se bucură de prietenia cu liderii comunității care luptă pentru interese comune.
Sprijinim proiecte internaționale comunitare multiple și incurajam si ajutam strângerea de fonduri. 

Testul celor 4 Căi


 Din primele zile ale organizației, rotarienii au fost preocupati de promovarea standardelor înalte de etică în viața lor profesională.

Una dintre declarațiile cel mai larg tipărite din lume și citate de etică în afaceri este Testul celor 4 Întrebari, care a fost creat în 1932 de către rotarianul Herbert J. Taylor (care mai târziu a servit ca presedinte RI), atunci când a fost rugat să se ocupe de o companie care se confrunta cu falimentul.
Testul de 24 de cuvinte creat pentru angajați, să-l urmeze în viața lor de zi cu zi și in cea profesionala a devenit ghid pentru vanzari, productie, publicitate și toate relațiile cu dealerii și clienții, precum și modul de supraviețuire a companiei și este creditat la această filozofie simpla.
Adoptat de Rotary in 1943, Testul celor 4 Căi a fost tradus în mai mult de o sută de limbi și publicat în mii de moduri. El contine următoarele patru întrebări:

„Dintre lucrurile pe care le gândim, spunem sau facem:

Este adevărat?
Este cinstit pentru oricine este implicat?
Va întari si stimula atât prietenia cât si bunavointa?
Va servi în beneficiul tuturor celor implicati? „

Codul de Conduită


 CA ROTARIAN MĂ ANGAJEZ SĂ:

 
1. Exemplific valoarea fundamentală de integritate în toate comportamentele și activitățile;
2. Utilizez experiența mea profesională și talentele pentru a servi ​​Rotary;
3. Fiu corect in afacerile personale și profesionale din punct de vedere etic pentru încurajarea și promovarea unor standarde etice înalte ca exemplu pentru ceilalți;
4. Fiu corect în toate relațiile cu ceilalți și voi trata cu respectul cuvenit unei ființe umane;
5. Promovez recunoașterea și respectul pentru toate profesiile care sunt utile pentru societate;
6. Ofer talentele mele profesionale: in a oferi oportunități pentru tineri, la locul de muncă pentru scutirea nevoilor speciale ale altora, și pentru a îmbunătăți calitatea vieții în comunitate;
7. Onorez încrederea oferită de Rotary și colegii Rotarieni, și nu voi face nimic care va aduca dizgrație sau reflectarea negativa asupra colegilor Rotarieni sau Rotary;
8. Nu cer privilegii de la colegi Rotarieni sau avantaje care nu se acordă în mod normal altora într-o afacere sau relație profesională.

Susține proiectele Clubului Rotary Iași!