În urmă cu 20 de ani, exact pe data de 23 februarie, Ziua Internațională Rotary, un grup de inițiativă format din 32 de personalități din lumea Iașului semna pentru înființarea clubului Rotary Iași. Primul club ieșean înființat după căderea comunismului a însemnat doar un prim pas, astăzi Iașul are în total 4 cluburi: Rotary Iași 2000, Rotary Iași Curtea Domneasca și Rotary Iași Copou, fiecare dintre ele fiind însoțite de câte un club Rotaract și un club Interact.

Evenimentul „20 de ani de activitate Rotary la Iași” au fost sărbătoriți printr-un eveniment organizat la Teatrul Național Iași. Au participat peste 500 de persoane, printre care reprezentanți ai conducerii Districtului 2241 – România și Republica Moldova, foști și actuali rotarieni din Iași și din țară, membri ai organizației de peste hotare (Nimes și Cernăuți), oameni de cultură și de afaceri, reprezentanți ai autorităților locale, parlamentari.

Guvernatorul Petre Diculescu și Guvernatorul ales 2015-2016, Daniel Tănase, s-au alăturat manifestării, marcând și 110 ani de la înființarea Rotary International și 15 ani de existență a Districtului 2241 România și Republica Moldova. Guvernatorul a felicitat cluburile ieșene pentru activitatea desfășurată în ultimii 20 de ani și a înmânat diplome:

Nicusor Paduraru – Presedinte Rotary Iasi,

Alex Gradinariu – Presedinte Rotaract Iasi

Cristian Ciupilan – Presedinte Interact Iasi


Evenimentul a adus în atenția tuturor participanților proiectele derulate de cluburile Rotary din Iași în zona de educație universitară și preuniversitară, sănătate, relații internaționale și colaborarea cu mediul de afaceri. Au fost apreciate activitățile a doi membri Rotary de renume: maestrul Dan Hatmanu, cel care a donat lucrări spre a fi licitate cu scopul sprijinirii activităților clubului, și Prof. Univ. Dr. Daniel Condurache, fost Guvernator al Districtului 2241, cea mai înaltă funcție a unui rotarian ieșean.

Trecerea în revistă a proiectelor derulate de toate cele 4 cluburi Rotary din Iași, dar și de cluburile Rotaract și Interact, s-a împletit cu momente artistice oferite de tineri talentați, coordonați de doamna Vasilica Stoiciu-Frunză.

 

Succesul evenimentului s-a datorat și sprijinului oferit de Partenerii Rotary 20: Casa Auto – dealer Mercedes-Benz, Focality, ITELS-G.E., Art Georgies, Agroindustriala Bucium, florăria Iris Design, Casa de Vinuri Cotnari, restaurant Little Texas. Management-ul evenimentului a fost asigurat de Oameni și Companii.